Hallo, is daar iemand?

Govert Schilling
1 audio-cd
luisterduur - 60 minuten
prijs: € 12,95

Bestel nu uw exemplaar  Klik op icoon voor fragmentHallo, is daar iemand?
Een speurtocht naar leven op andere planeten
Jij woont op de aarde. Samen met een heleboel andere mensen en dieren. Er leeft van alles op onze planeet.

Maar de aarde is niet de enige planeet in het heelal. Leeft er op die andere planeten ook iets? En bestaan er echt buitenaardse wezens? Daarover gaat deze luister-cd.

Niemand weet precies hoe het leven op aarde is begonnen. Maar als het hier is gebeurd, is het misschien ergens anders ook gebeurd. Vreemde dieren. Groene mannetjes. Of misschien wel superintelligente wezens. In ons eigen zonnestelsel is er al naar gezocht. Op de planeten Mercurius en Venus is het veel te heet voor leven. Op Mars is het waarschijnlijk te koud. Toch zijn er misschien ooit Marsbacteriën geweest.

Maar er zijn ook planeten bij andere sterren. Daar zit vast wel een planeet tussen die veel op onze aarde lijkt. Zou daar iets kunnen leven? En hoe kom je daar achter?

• • • •

Govert Schilling
is wetenschaps-journalist en vertelt op deze luister-cd over de speurtocht naar leven op andere planeten. Hij is eindredacteur van www.allesoversterrenkunde. nl, schrijft artikelen over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij heeft meer dan veertig boeken over sterrenkunde geschreven.