De maan in 60 minuten

Door Peter Barthel
1 audio-cd
luisterduur - 69 minuten
prijs: € 12,95<br>

ISBN: 9789089930026

Bestel nu uw exemplaar  Klik op icoon voor fragmentDe maan in 60 minuten
De maan en wij: vroeger, nu en in de toekomst
Een luistercollege over alles wat een mens behoort te weten over onze maan, en meer: Van hoe het zit met die maanfasen, eb- / vloedgetijden, het asgrauwe licht en verduisteringen. Hoe het maanoppervlak er nu eigenlijk uitziet en hoe het is ontstaan. Tot aan wat de astronauten zagen bij hun landing en of we straks gaan werken en recre &euml; ren op de maan?

Deze en vele andere onderwerpen over de maan worden op een toegankelijke manier besproken door de bekende sterrenkundige Peter Barthel.

***

Prof. dr. Peter Barthel (1952)
is hoogleraar Astrofysica van actieve melkwegstelsels, studeerde natuur- en sterrenkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1984 in Leiden. Na een postdoctoraal fellowship in de VS trad hij als senior KNAW-fellow in dienst van het Kapteyn Instituut aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij sinds 2003 hoogleraar is. Daarnaast was Barthel o.m. jarenlang voorzitter van de onderwijscommussie (NOVA) en van de werkgroep 'Sterrenkunde in het onderwijs' van de Nederlandse Astronomen Club. Hij is mede-initiatiefnemer van het landelijke project "Verandering" dat het natuuronderwijs op de basisschool nieuwe impulsen geeft, en heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.