beta canon

Bas Haring
1 audio-cd
luisterduur - 45 minuten
prijs: 14,95

Bestel nu uw exemplaar  Beluister hier een fragmentWaarom…?

Filosofievragen voor kinderen door Bas Haring

Bas Haring gaat in deze cd terug naar zijn kindertijd, en spreekt over onderwerpen die hem, als nieuws- en vraaggierig jongetje bezighielden, en houden: want… misschien kunnen kinderlokkers er gewoon niets aan doen dat ze zo zijn! Moet je ze dan wel straffen? En… bestáát de evenaar wel, ook al kun je hem niet zien? Of… hoe bijzonder ben ik eigenlijk?

‘Nooit stoppen met vragen stellen’ is de boodschap van Bas naar de kinderen. En dan vooral over gewone dingen. Want met deze cd laat hij zien dat je je over de gewoonste onderwerpen van alles kunt afvragen: want wat ís onkruid eigenlijk, bestaat onkruid eigenlijk wel? En waarom bestaat er wel een woord voor lichtrood (‘roze’) maar niet voor bijvoorbeeld lichtblauw? Weinig volwassenen die zich dat nog afvragen, maar… kinderen wel!

Een bijzondere cd voor kinderen én hun ouders: om nooit meer te stoppen met vragen stellen!

 

*****

foto bas

Bas Haring (1968),de grappigste en meest tegendraadse filosoof van Nederland. Bijzonder hoogleraar aan Universiteit Leiden, waar hij de leerstoel “publiek
begrip van wetenschap” bekleedt.Bekend als schrijver van boeken en columns en het maken van tv-programma’s.

Op 27 november werd de cd geintroduceerd met een filosofieles van Bas op de Noordwijkse school, hieronder een impressie::