• • • •
11 februari 2009: Opening tentoonstelling H5N1 - De evolutie van een griepvirus

In het kader van het Darwinjaar 2009 organiseren het Erasmus MC en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam ‘H5N1’ – De evolutie van een griepvirus. De manifestatie ging op 11 februari van start met een welkom door de directeur van het Natuurhistorisch Museum, prof.dr. Jelle Reumer, en werd officieel geopend door prof.dr. Steven Lamberts, Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als vooruitblik op het Darwinjaar 2009 werd o.l.v. Fred Balvert MSc een panelgesprek gehouden waarbij prof.dr. Albert Osterhaus, dr. Menno van Duin, dr. Martje Fentener van Vlissingen en Lennie Rodill, Uitgeverij LuisterWijs ingingen op verschillende stellingen. Na dit alles was het natuurlijk hoog tijd om met eigen ogen de tentoonstelling te bewonderen, maar pas op: mondkapjes aanbevolen!

De bezoeker van de tentoonstelling is na een vakantie ‘besmet’ geraakt met een griepvirus, waarop een warmtedetector op de luchthaven groot alarm slaat. Vervolgens kan de bezoeker erachter komen van welke griep sprake is, en wat zijn of haar kansen zijn. De speler van de online game 'The Great Flu' staat in de schoenen van een internationale organisatie die de strijd moet aanbinden met een dreigende grieppandemie. De maatregelen die de speler kan nemen kosten geld en zijn budget is beperkt. Een race tegen de klok.

De tentoonstelling 'H5N1 - De evolutie van een griepvirus' is van 12 februari tot en met 25 oktober 2009 te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345 (Museumpark), Rotterdam, website: www.nmr.nl. De on-line game 'The Great Flu' is vanaf 12 februari 2009 te spelen via de websites van het Erasmus MC: www.erasmusmc.nl en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam: www.nmr.nl Tevens is de luister-CD ''t is maar een griepje' ingesproken door prof.dr. Ab Osterhaus, onlangs verschenen en zowel bij uitgeverij Luisterwijs, Amsterdam en als bij de boekhandel verkrijgbaar.

Prof.dr. Jelle Reumer (directeur Natuurhistorisch Museum RotterdamHet discussiepanelMicroscopisch klein
• • • •

Naar het nieuws
Naar de Juniorsite